Αφγανιστάν: Η μεγαλύτερη ποπ σταρ της χώρας κατάφερε να διαφύγει από τη χώρα! (φώτο)

Η μεγαλύτερη ποπ σταρ του Αφγανιστάν, Αριάνα Σαΐντ, έφυγε από την Καμπούλ με αεροπλάνο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς φοβήθηκε για το τι θα μπορούσε να της συμβεί εάν έπεφτε στα χέρια των Ταλιμπάν.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της The Sun, η 36χρονη, που ζει στην Τουρκία, διαβεβαίωσε του followers της στο Instagram πως είναι ασφαλής, αφού διέφυγε από τη χώρα την Τετάρτη. «Είμαι καλά και ζωντανή και, μετά από μερικές αξέχαστες νύχτες, έφτασα στη Ντόχα του Κατάρ και περιμένω την πτήση μου πίσω στο σπίτι, στην Κωνσταντινούπολη» ενημέρωσε τους 1,3 εκατ. followers της.

Η Σαΐντ, τραγουδίστρια και μία εκ των κριτών του αφγανικού The Voice, ανέβασε αργότερα ανάρτηση όπου έδειχνε πως είχε πετάξει στην Τουρκία. «Αφού γυρίσω σπίτι και το μυαλό και τα συναισθήματά μου επιστρέψουν στο φυσιολογικό από έναν απίστευτο και σοκαριστικό κόσμο, έχω πολλές ιστορίες να μοιραστώ μαζί σας» είπε σχετικά.

Σε άλλες εικόνες φαινόταν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, μαζί με τον παραγωγό και σύζυγό της, Χασίμπ. Επίσης, φαίνονταν να βρίσκονται σε αμερικανικό αεροσκάφος, φορώντας μάσκες, κατευθυνόμενοι προς στη Ντόχα.

Η Σαΐντ έφυγε από το Αφγανιστάν σε ηλικία οκτώ ετών, με την οικογένειά της να εγκαθίσταται πρώτα στην Ελβετία και μετά στο Λονδίνο το 2000. Αφού έγινε διάσημη επισκεπτόταν τακτικά το Αφγανιστάν, και στο The Voice εμφανιζόταν με μοντέρνα, εφαρμοστά ρούχα και χωρίς μαντήλα. Η ίδια έχει πει ότι οι μουλάδες είχαν απειλήσει τη ζωή της στο παρελθόν.

«Είπαν πως όποιος σκοτώσει αυτή την τραγουδίστρια θα πάει στον παράδεισο» είχε πει στο CNN το 2014, προσθέτοντας πως «ήμουν πρακτικά φυλακισμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου, είχα μαζί μου σωματοφύλακες συνέχεια».

Η ίδια ήταν επίσης υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, που είναι πλέον σε κίνδυνο, δεδομένης της επικράτησης των Ταλιμπάν στη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.