Πεκίνο: Επιβάλλει κυρώσεις σε επτά νομικά και φυσικά πρόσωπα στις ΗΠΑ

Η κίνηση του Πεκίνου έρχεται σε απάντηση στην απόφαση της Ουάσινγκτον να βάλει κυρώσεις επτά αξιωματούχους από το γραφείο Διασύνδεσης του Χονγκ Κονγκ.

Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο θα επιβάλει κυρώσεις σε επτά αμερικανικές οντότητες και πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εμπορίου επί εποχής Τραμπ, Γουίλμπουρ Ρος.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι νέες κυρώσεις αποτελούν άμεση απάντηση στην προηγούμενη απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε επτά μέλη του γραφείου Διασύνδεσης του Χονγκ Κονγκ.

Η Ουάσιγκτον δικαιολόγησε την κίνηση ισχυριζόμενη ότι το Πεκίνο παραβίασε τις ελευθερίες που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ για χρόνια.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες επέκριναν έντονα το Πεκίνο για μια φερόμενη καταστολή των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ το 2019 σε όσους αντιτάχθηκαν στη θέσπιση νέων νόμων ασφαλείας που καθιστούσαν αυστηρότερες ποινές για το αδίκημα της προδοσίας.

Η Ουάσινγκτον κατηγορεί το Πεκίνο ότι εγκατέλειψε την υπόσχεσή του για διατήρηση ορισμένων ελευθεριών στο έδαφος του Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα καταδίκασε αυτές τις δηλώσεις, κατηγορώντας τις Δυτικές χώρες ότι προσπάθησαν να παρέμβουν στις εσωτερικές της υποθέσεις.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.