ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Τραμπ, δρομολογεί συνάντηση με Πούτιν

Σε καθεστώς διπλωματικού πυρετού έχει περιέλθει τα τελευταία 24ωρα η Τουρκία και προσωπικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει να εδραιώνει τη θέση του στην περιοχή της Συρίας, την ίδια στιγμή που προχωρά σε συμφωνίες για τη στρατιωτική ενδυνάμωση της χώρας του και την οικονομική της ενίσχυση.

Λίγες ώρες μετά την ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε στον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, να επισκεφθεί την Άγκυρα μέσα στο 2019, ο «σουλτάνος» δρομολογεί συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα, για θέματα που αφορούν στο ανώτερο διπλωματικό επίπεδο.

Η Τουρκία συμφώνησε με τις ΗΠΑ να πάρει τη σκυτάλη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την αποχώρησή τους και την επιστροφή τους στην Αμερική. Η επιχείρηση εκκαθάρισης των τρομοκρατών (δηλαδή τους Κούρδους, σύμφωνα με την Άγκυρα), είναι έτοιμη να ξεκινήσει, καθώς ικανός αριθμός στρατευμάτων έχει ήδη συγκεντρωθεί στα σύνορα της Μαντζίμπ.

Η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και στην ατζέντα θα υπάρχει σίγουρα το θέμα των S-400, την ίδια στιγμή που η Τουρκία θέλει να αγοράσει και το σύστημα Patriot από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν εκτενώς και το θέμα της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, καθώς η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην περιοχή….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.