Χωρίς κλείστρα παρέλασαν οι Τούρκοι στρατιώτες μπροστά στον Ερντογάν – Φοβάται τον στρατό του

Μεγάλη αίσθηση έχει κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία με τους Τούρκους στρατιώτες που παρέλασαν μπροστά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κατεχόμενη Λευκωσία, δίχως κλείστρα στα όπλα τους. Το σχολίασε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης:

«Το επεσήμανε ο φίλος Κώστας Μαυροσκούφης.

»Χωρίς κλείστρα παρέλασαν τα μεμέτια μπροστά στον Ερντογάν στην Λευκωσία!

»Φοβάται μην τον φάνε σαν τον Ανουάρ Σαντάτ ο γιαλαντζί σουλτάνος.

»Για να δείτε ποιους φοβούνται μερικοί…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δίχως κλείστρα παρελαύνουν και οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις μπροστά στους μουλάδες τους.

Τον Αύγουστο του 2018 ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, δέχθηκε επίθεση από ντρον ενώ παρακολουθούσε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Καράκας.

Στις 6 Οκτωβρίου του 1981, εκτελέστηκε σε ζωντανή, τηλεοπτική μετάδοση, τη μέρα μιας μεγάλης παρέλασης των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, ο ηγέτης της χώρας, Ανουάρ ελ Σαντάτ.

Σε μια εξέδρα κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στεκόταν ο Πρόεδρος Ανουάρ Σαντάτ μαζί με άλλους επίσημους και παρακολουθούσε αγέρωχος τους ελιγμούς των πολεμικών αεροσκαφών και τα παρελαύνοντα αιγυπτιακά στρατεύματα και οχήματα.

Ξαφνικά, ένα στρατιωτικό φορτηγό που ρυμουλκούσε ένα πυροβόλο σταμάτησε μπροστά στην εξέδρα, δίνοντας την εντύπωση ότι σημειώθηκε κάποια μηχανική βλάβη.

Από το φορτηγό ξεπετάχτηκαν τέσσερις ένοπλοι με στολές παραλλαγής, οι οποίοι έβαλλαν με καταιγιστικά πυρά αυτόματων όπλων και ρίχνοντας χειροβομβίδες κατά του Σαντάτ και της συνοδείας του.

Ο Σαντάτ δέχτηκε πέντε σφαίρες στο πρόσωπο και στα πλευρά και σωριάστηκε αιμόφυρτος.

Ο υπολογισμός της επίθεσης που διεξήχθη με κινηματογραφική ταχύτητα και μεταδόθηκε απευθείας από την αιγυπτιακή τηλεόραση, ήταν οκτώ νεκροί και 29 τραυματίες.

Η δολοφονική επίθεση στον Αιγύπτιο πρόεδρο Ανουάρ Σαντάτ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.