Χαμός στη Γαλλία! Ο Μακρόν θα κλείνει φυλακή τον κόσμο για το εμβόλιο

Στις 13 Ιουλίου ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι από τις 21 Ιουλίου, θα απαιτείται «διαβατήριο» εμβολιασμού  για συμμετοχή σε οποιαδήποτε μη απαραίτητη δραστηριότητα με πάνω από 50 άτομα (θέατρα, αίθουσες συναυλιών, φεστιβάλ κ.λπ.).

Το μέτρο θα ισχύει για όλους από 12 ετών και άνω και από τα μέσα Αυγούστου, θα απαιτείται «διαβατήριο» για κάθε πελάτη και εργαζόμενο σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια. Το «διαβατήριο» εμβολιασμού θα χρειάζεται επίσης για το τρένο ή το αεροπλάνο. Σε εμπορικά κέντρα, γηροκομεία και «κοινωνικο-ιατρικά» ιδρύματα θα απαιτείται επίσης «διαβατήριο» εμβολίου.

 

Τα τιμωρητικά μέτρα

Σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο νόμου, κάθε άτομο που δεν προσκομίζει έγκυρο «διαβατήριο εμβολίου» κατά την παρακολούθηση αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να φυλακιστεί για έξι μήνες και να του επιβληθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που καλωσορίζουν πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ (53.000 $).

Οι τιμωρίες αποτελούν μέρος μιας δρακόντειας προσπάθειας της γαλλικής κυβέρνησης να αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, εν μέσω χιλιάδων διαδηλώσεων κατά των παράλογων περιοριστικών μέτρων σε πολλές μεγάλες πόλεις.

«Οι κυρώσεις αντιπροσωπεύουν την πιο αυταρχική κίνηση για να επιβάλουν τη συμμόρφωση με τα εμβόλια στη Δύση και πιθανώς ξεπερνούν πολλές πραγματικές δικτατορίες σε άλλα μέρη του κόσμου», σχολιάζουν αρκετά μη συστημικά διεθνή ΜΜΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.