Ο Ατζούν του Survivor σκηνοθετεί τις κατοχικές φιέστες του Ερντογάν στην Κύπρο

Ανατολίτικη φιέστα ετοιμάζει από σήμερα το μεσημέρι, παραμονή της μαύρης επετείου εισβολής του «Αττίλα» στην Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τις κινήσεις του παρακολουθούν στενά οι ελληνικές διπλωματικές Αρχές που είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση που σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει.

Ο ηγέτης της γείτονος χώρας θα μεταβεί στα Κατεχόμενα και ειδικότερα στην Αμμόχωστο με το υπερπολυτελές προεδρικό αεροπλάνο, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και σύσσωμη την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ενώ προγραμματίζονται μεταξύ άλλων παρελάσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Οι Τουρκοκύπριοι του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή με τον ίδιο να επιχειρεί μέσω της φιέστας που θα στηθεί, να ισχυροποιήσει το δόγμα του περί δύο ξεχωριστών κρατών στη νήσο.

Τη σκηνοθεσία των σημαντικότερων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο τριήμερο στο ψευδοκράτος θα την έχει ο γνωστός και στη χώρα μας τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλίτζαλι, που μεταξύ άλλων έχει φέρει στην Ελλάδα και το «Survivor».

Ο 52χρονος πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής «Acun Medya» και ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8 στήνει ακόμη και ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ «πολιτικών και διασημοτήτων» στο γήπεδο Ατατούρκ της κατεχόμενης Λευκωσίας, και μάλιστα ο ίδιος θα παίξει μπάλα με την πλευρά των «διασημοτήτων» ενώ στους πολιτικούς θα συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Την έναρξη του αγώνα θα κηρύξει ο ίδιος ο Ερντογάν (που στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα) μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου (Ercan) λίγο μετά τις 15.00 σήμερα το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, θα μεταβεί στην αποκαλούμενη Βουλή του ψευδοκράτους, απ’ όπου λέγεται ότι θα ανακοινώσει «καλά νέα για την Βόρεια Κύπρο».

Μάλιστα η συνεδρίαση της λεγόμενης Βουλής θα πραγματοποιηθεί ειδικά λόγω της παρουσίας Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Στις 17.30, θα βρεθεί στο λεγόμενο Προεδρικό του ψευδοκράτους για συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ και φορείς των Τουρκοκυπρίων, ενώ ο ποδοσφαιρικός αγώνας που προαναφέραμε έχει διεξαχθεί στις 19.30 το απόγευμα.

Αύριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσευχή στο τζαμί Hala Sultan, τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ, καθώς και παρέλαση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Φαζίλ Κιουτσούκ.

Στις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης, o Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις από το ξενοδοχείο Concorde.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος πως είναι η πρώτη φορά από την εισβολή του 1974 που η Τουρκία εκπροσωπείται με τόσο μεγάλη αποστολή στους εορτασμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.