Οι Ταλιμπάν απειλούν την Τουρκία – Εδωσαν τελεσίγραφο για απόσυρση των δυνάμεων της

Η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο της κατάστασης στο Αφγανιστάν, έλαβε ένα τελεσίγραφο από εκπροσώπους των Ταλιμπάν, να εγκαταλείψει αμέσως τη χώρα και εάν δεν γίνει αυτό, τότε η Άγκυρα απειλείται ότι θα υποστεί τεράστιες απώλειες.

Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει ότι ο τουρκικός στρατός θα διατηρήσει τη στρατιωτική παρουσία της στο έδαφος του Αφγανιστάν, ωστόσο, θα ενεργεί μόνο εάν υπήρχαν συμφωνίες με τους Ταλιμπάν.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν δεν δέχτηκαν τέτοιες προθέσεις της Τουρκίας, ζητήθηκε, μάλιστα, από την Άγκυρα να εγκαταλείψει το έδαφος της χώρας το συντομότερο δυνατό ή να προετοιμαστεί για σοβαρές απώλειες, όπως αναφέρει το Aviapro.

Μέχρι στιγμής, η Άγκυρα δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά δεδομένης της σοβαρότητας των απαιτήσεων των Ταλιμπάν, εάν δεν ληφθούν κατάλληλα μέτρα άμεσα, το απαγορευμένο κίνημα του Αφγανιστάν ενδέχεται να αρχίσει να επιτίθεται στον τουρκικό στρατό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν και να αποκτήσει τον έλεγχο της περιοχής.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της χώρας ελέγχεται ήδη από τους Ταλιμπάν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Άγκυρα.

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.