Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος επικρίνει τη Μέρκελ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πιστεύει ότι «η αρνητική στάση της καγκελαρίου Μέρκελ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες είναι λανθασμένη.

Σε τομείς όπως είναι η φροντίδα για τους ηλικιωμένους, το ποσοστό εμβολιασμού για το προσωπικό είναι ακόμα πολύ χαμηλό», είπε σήμερα σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο «Deutschlandfunk/Dlf».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δεν σκοπεύει να ακολουθήσει το δρόμο της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των απασχολούμενων σε ορισμένους επαγγελματικούς τομείς, όπως είναι ο τομέας της Υγείας και ο τομέας της φροντίδας ηλικιωμένων.

Αντίθετα, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να υπολογίζουν στην αναστολή της απασχόλησής τους, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μια φορά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αύξηση της ζήτησης για ραντεβού εμβολιασμού.

«Όποιος απορρίπτει απολύτως τα εμβόλια σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να αναζητήσει κάποια άλλη απασχόληση στον τομέα της Υγείας, στην οποία να μην έχει άμεση επαφή με τους ασθενείς, όπου δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε άλλους.

»Η καγκελάριος Μέρκελ είναι ιδιαίτερα πραγματίστρια και τελικά θα συμφωνήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εάν οι πολίτες δεν είναι αρκετά πρόθυμοι να εμβολιαστούν», προσέθεσε με νόημα ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Ο Φρανκ Ούλριχ Mοντγκόμερι χαιρέτισε επίσης την πρόταση του Βόλφραμ Χεν της Γερμανικής Επιτροπής Δεοντολογίας, ο οποίος πρότεινε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, διότι αυτοί θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό σε παιδιά και εφήβους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μπορούσαν να μολύνουν τους γονείς τους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.