Χειροπέδες σε συγγενή του Ερντογάν έπειτα από επικρίσεις κατά της κυβέρνησης στα social media

Ο κουνιάδος του αδελφού του Τούρκου προέδρου, Μουσταφά Ερντογάν, συνελήφθη από την αστυνομία, επειδή επέκρινε σκληρά την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Γιάχια Μπιριντζί συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι του στο Σκούταρη της ασιατικής Κωνσταντινούπολης. Μεταφέρθηκε στη διεύθυνση ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά του αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Ο Γιαχιά Μπιριντζί ανήρτησε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, στο οποίο τραγουδάει το “Reis” (Ηγεμόνας), ένα τραγούδι που αφιέρωσε στον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, και στην συνέχεια άρχισε να καταγγέλλει ότι “δεν έχει απομείνει καμία τιμή στην πολιτική αυτής της χώρας. Αφήστε τους να έρθουν να με συλλάβουν αυτοί οι άτιμοι! Ας έρθουν να με πάρουν και θα τα πούμε. Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Γιατί δεν με αγγίζουν; Επειδή θα γίνει έκρηξη… Δεν έχετε κανέναν Θεό εσείς, δεν έχετε Κοράνι; Δεν είστε σε θέση να μας εκτελέσετε εσείς”.

Όταν κάποιος χρήστης του έγραψε “ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βάλει να έρθουν να σε συλλάβουν”, ο Μπιριντζί απάντησε “ελπίζω να έρθει να με συλλάβει. Άλλωστε, αυτό περιμένω, να με πάρουν. Γιατί όλοι δίπλα του είναι προδότες. Του έγραψα γράμμα, δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του. Έχω έγγραφα στα χέρια μου εγώ”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.