Εμβολιασμένοι το 42% των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ τη Δευτέρα

Το 42% των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι, προκαλώντας ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής «Δέλτα», μεταδίδει η ισραηλινή «Haaretz».

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 501 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ τη Δευτέρα, αύξηση 50% από την Κυριακή.

Ο αριθμός κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος από τις 30 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκαν 571 θετικοί στον ιό

Από τις νέες λοιμώξεις τη Δευτέρα, το 42% είχε εμβολιαστεί κατά του ιού.

Από τις νέες λοιμώξεις, 31 επέστρεψαν πρόσφατα από το εξωτερικό και οι υπόλοιποι μολύνθηκαν μέσω κοινοτικής μετάδοσης. Ο αριθμός R, ο μέσος αριθμός δευτερογενών λοιμώξεων από ένα άτομο, ανέρχεται σήμερα στο Ισραήλ στο 1,43.

Εβδομήντα τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται, 43% εκ των οποίων εμβολιάστηκαν πλήρως. Πέντε προστέθηκαν τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων τριών που εμβολιάστηκαν.

Τη Δευτέρα, 15.000 άτομα εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ κατά του ιού, συμπεριλαμβανομένων 11.000 ηλικίας 12-15 ετών.

Το Υπουργείο Υγείας εξέφρασε επίσης την ανησυχία ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι της παραλλαγής «Δέλτα» είναι πολύ χαμηλότερη από την αρχικά υποτιθέμενη.

Έχει μειωθεί στο 64% η αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer-BioNTech στην πρόληψη της μόλυνσης στο Ισραήλ καθώς η παραλλαγή «Δέλτα» συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.