Ατύχημα κατά την προσγείωση αεροσκάφους στο Κονγκό: Τουλάχιστον 38 τραυματίες

Από τους τραυματίες, οι 26 είναι στρατιώτες και οι τέσσερις μέλη του πληρώματος, όπως διευκρίνισε ένας υπεύθυνος της ασφάλειας του αεροδρομείου.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανδρών των ενόπλων δυνάμεων της Λ.Δ. Κονγκό, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή, λοχαγός Μάκε Χαζουκάι.

Το Μπένι είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας, όπου πρόσφατα εκδηλώθηκε επιδημία του ιού Έμπολα. Εκεί δρα επίσης η ένοπλη οργάνωση Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF).

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις Ρώσοι πιλότοι, σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη όταν ένα Antonov 26 συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Ντζίλι της Κινσάσα. Το αεροσκάφος επέστρεφε από την Τσικάπα της επαρχίας Κασάι, αφού μετέφερε εκλογικό υλικό για λογαριασμό της Ανεξάρτητης Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (Ceni).

Οι εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 23 Δεκεμβρίου αναβλήθηκαν και θα διεξαχθούν στις 30 του μηνός.

Πηγή: https://www.cnn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.