Associated Press : Το 99% όσων απεβίωσαν τον Μάϊο από COVID-19 στις ΗΠΑ ήταν μη εμβολιασμένοι…

Μια αντανάκλαση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και μιας ένδειξης για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει ο εκτεταμένος εμβολιασμός… 

Μια ανάλυση των κυβερνητικών στοιχείων που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το Associated Press διαπίστωσαν ότι σχεδόν όλοι οι θάνατοι του Covid-19 στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα ήταν μεταξύ ατόμων που δεν είχαν εμβολιασθεί κατά του ιού. 

Βασικά στοιχεία 

Τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που χρησιμοποιήθηκαν από το AP έδειξαν ότι μόνο 150 από τους πάνω από 18.000 θανάτους Covid-19 τον Μάιο προήλθαν από  μολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους. Με άλλα λόγια, το 99,2% (17.850) των ανθρώπων που πέθαναν από το Covid-19 τον περασμένο μήνα δεν εμβολιάστηκαν πλήρως κατά του ιού. 

Η ίδια τάση ισχύει και για τις νοσηλείες: Λιγότερο από 1.200 από τα 853.000 άτομα που νοσηλεύτηκαν τον περασμένο μήνα εμβολιάστηκαν πλήρως κατά του ιού. Το 99,9% του συνόλου των νοσοκομειακών νοσηλειών COVID-19 στις ΗΠΑ ήταν μεταξύ ατόμων που δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως.

Βασικό υπόβαθρο 

Τα δεδομένα υποστηρίζουν ισχυρισμούς κορυφαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της δημόσιας υγείας ότι σχεδόν όλοι οι θάνατοι του Covid-19 μπορούν τώρα να αποφευχθούν. «Σχεδόν κάθε θάνατος, ειδικά μεταξύ των ενηλίκων, λόγω του Covid-19, είναι σε αυτό το σημείο απολύτως αποτρέψιμος», δήλωσε την Τρίτη η Διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle Walensky.

Παρά τις νέες περιπτώσεις και τους θανάτους που πέφτουν κατακόρυφα σε ημερήσιους μέσους όρους (11.310 και 305), αντίστοιχα, οι εμπειρογνώμονες υγείας συνέχισαν να πιέζουν για ευρύτερους εμβολιασμούς. Οι ισχυρισμοί τους έγιναν ακόμη πιο επείγοντες από την ταχέως αυξανόμενη επικράτηση της πιο μολυσματικής παραλλαγής του Δέλτα η οποία, όπως είπε ο Δρ Anthony Fauci την Τρίτη, τώρα αποτελεί το 20% των νέων περιπτώσεων.

Από Forbes.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.