Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Παρέμβαση για την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και καλούν σε σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για τα εγκαίνια στρατιωτικής βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να κάνουν έκκληση για διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Και συνέχισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.