Ισραήλ: Εμβολιασμένοι τα μισά νέα κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα»

Καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει αύξηση κρουσμάτων που οφείλονται στην παραλλαγή «Δέλτα», το businessinsider μεταδίδει ότι σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους Υγείας το ήμισυ των κρουσμάτων της «Δέλτα» είναι εμβολιασμένοι.

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με την παραλλαγή «Δέλτα» θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, δήλωσε ο Τσέζι Λεβί (Chezy Levy), γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, την Τετάρτη, μετέδωσε η Haaretz.

«Παρόλο που οι αριθμοί είναι χαμηλοί, το γεγονός ότι αυτό (η «Δέλτα») φτάνει στους εμβολιασμένους ανθρώπους σημαίνει ότι εξακολουθούμε να ελέγχουμε πόσοι εμβολιασμένοι έχουν επίσης μολυνθεί», δήλωσε ο Λεβί, σύμφωνα με τη Haaretz.

Ο Λεβί είπε στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Kan Bet ότι περίπου 40% έως 50% των νέων κρουσμάτων φαίνεται να είναι άτομα που είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε η Haaretz. Δεν φαίνεται να καθορίζει ένα χρονικό πλαίσιο για τις νέες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό αποτελεί μια εκτίμηση, καθώς το υπουργείο εξακολουθεί να αναλύει τις περιπτώσεις.

Τη Δευτέρα, ο Λεβί είπε ότι το ένα τρίτο των νέων καθημερινών περιπτώσεων ήταν άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Δεν ήταν σαφές εάν αυτοί οι άνθρωποι είχαν εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς.

Αν και οι μολύνσεις μεταξύ εμβολιασμένων ανθρώπων έχουν προκαλέσει ανησυχία στους Ισραηλινούς, οι λοιμώξεις δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρές όσο σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

Αν και είναι προκαταρκτικά, τα στοιχεία υπογραμμίζουν την ανησυχία ότι η παραλλαγή «Δέλτα» θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται ακόμη και σε μέρη όπως το Ισραήλ όπου έχουν εμβολιαστεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.