Όπου φύγει-φύγει η Α.Μέρκελ από το AstraZeneca – Έκανε τη β’ δόση με άλλο εμβόλιο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αποφάσισε να αλλάξει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca με αυτή της Moderna.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της που επικαλείται το AFP, έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου Moderna.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Απριλίου, η Μόνιμη Επιτροπή για τον εμβολιασμό, STIKO, ενημέρωσε την οδηγία της να συστήνει στους ασθενείς που είχαν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, να εμβολιαστούν στη συνέχεια με ένα εμβόλιο mRNA, παρότι δεν υπάρχουν μελέτες για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα μίας μίξης εμβολίων.

Ο Γερμανός Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε πει πως όσοι είναι κάτω από 60 ετών, θα πρέπει να λάβουν μία δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech ή της Moderna, 12 εβδομάδες μετά από δόση της AstraZeneca.

Μία δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, είναι πιθανή μόνο μετά από συμβουλή γιατρού.

Η επιτροπή STIKO, απαγόρευσε τη χρήση του εμβολίου της βρετανοσουηδικής εταιρείας σε άτομα άνω των 60 την Τρίτη, εν μέσω ανησυχίας ότι το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε περιστατικά θρομβώσεων σε ασθενείς νεότερης ηλικίας. Αρκετές τέτοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη, αναγκάζοντας κάποιες χώρες εντός της ΕΕ να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου τον τελευταίο μήνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.