Τουρκία: Ο αρχιμαφιόζος καταγγέλλει δολοφονία δημοσιογράφου κατόπιν εντολής πρώην υπουργού

Την έναρξη νέας έρευνας για την προ 25ετίας δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, Κουτλού Ανταλί το 1996 ανακοίνωσε η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης μετά τον ισχυρό του αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ ότι η δολοφονία διατάχθηκε από έναν Τούρκο πρώην υπουργό.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, o Πεκέρ αναφέρει ότι ανέθεσε στον αδελφό του να δολοφονήσει τον δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί το 1996 κατόπιν διαταγής ενός πρώην υπουργού. Ωστόσο, όπως τόνισε ο αδελφός του, Ατίλα, δεν μπόρεσε να φέρει σε πέρας την αποστολή να εκτελέσει τον δημοσιογράφο, αν και ο Ανταλί δολοφονήθηκε λίγο καιρό αργότερα, τον Ιούλιο του 1996.

Οι εισαγγελικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη ανέφεραν την Τρίτη σήμερα ότι ξεκίνησαν μια νέα έρευνα για τη δολοφονία του Ανταλί που «περιλαμβάνει διάφορες καταγγελίες», υπογράμμιζαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πληροφοριών και εγγράφων από τις τουρκοκυπριακές δικαστικές “αρχές” σχετικά με τη δολοφονία, εκτός από τη συγκέντρωση πιθανών αποδεικτικών στοιχείων στην Τουρκία, ενώ συμπλήρωναν ότι ο Ατίλα Πεκέρ θα δώσει λεπτομερή κατάθεση.

Να σημειωθεί ότι αρχική έρευνα την περίοδο της δολοφονίας του Ανταλί δεν αποκάλυψε τους υπευθύνους τους εγκλήματος. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε πρόστιμο στην Τουρκία το 2005 για αποτυχία διεξαγωγής «επαρκούς και αποτελεσματικής διερεύνησης των συνθηκών γύρω από τη δολοφονία».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.