“Βόμβα” από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο: Ο Ερντογάν έστελνε φορτηγά με όπλα στην Αλ-Νούσρα

Την «καυτή» ανάσα του Σεντάτ Πεκέρ νιώθει ολοένα και περισσότερο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το νέο βίντεο που ανήρτησε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος να περιλαμβάνει βαριές καταγγελίες κατά του «σουλτάνου» βάζοντας, ταυτόχρονα, φωτιά στην πολιτική σκηνή της γείτονος.

Στο 8ο κατά σειρά βίντεο που ανήρτησε ο Πεκέρ, αναφέρει ότι τουρκική Προεδρία – μέσω της MIT – έχει άμεσες σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Νούσρα στη Συρία, η οποία είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μέσω δικών του φορτηγών έγιναν μεταφορές όπλων αλλά και εμπόριο διαφόρων ειδών όπως αλουμίνιο, αλάτι και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ενδιάμεσο την τουρκική προεδρία. Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, όμως, δεν μένει μόνο σ’ αυτά. Απειλεί ανοιχτά τον Ερντογάν πως σε επόμενο βίντεo του θα μιλήσει πιο συγκεκριμένα για αυτά τα ζητήματα χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες.

 

«Θα τα πούμε όλα. Θα τα εξηγήσουμε όλα. Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον αδελφό Ταγίπ. Με αποκάλεσε πράκτορα. Θα το δούμε αυτό αδελφέ, θα το δούμε αν είμαι πράκτορας», αναφέρει χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

Συνεχίζοντας, σε άλλο σημείο του νέου βίντεο, ο Πεκέρ περιγράφει τους μηχανισμούς διαπλοκής που υφίστανται στην καρδιά του τουρκικού κράτους, όπως υποστηρίζει. «Για να κάνετε εμπόριο, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε; Yπάρχει ο κύριος Μετίν Κιρατλί, ο πρόεδρος των διοικητικών υπηρεσιών της προεδρίας. Σε αυτόν πρέπει να πάτε. Και δεν μιλώ για μικροεμπόριο, αλλά για μεγάλο εμπόριο. Παράνομο πετρέλαιο, τσάι , ζάχαρη, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλουμίνιο, δηλαδή δουλειές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ποιος χρηματοδότησε την επέμβαση στη Συρία; Eμείς! Το κράτος. Ποιος πέθανε εκεί; Ο λαός. Για να κάνετε εμπόριο λοιπόν, θα πάτε σε αυτόν τον κύριο. Αφού πάρετε την έγκριση, αυτός σας στέλνει σε έναν όμιλο μέσων ενημέρωσης των Σαντζάκ και Οζτούρκ. Αφού πάρετε έγκριση από αυτούς, πάτε στον οικονομικό διευθυντή της Αλ-Νούσρα, στον Αμπού Αμπντουραχμάν, που αποκαλείται και Αμπού Σεϊμάν. Έτσι γίνεται το εμπόριο και σήμερα έτσι γίνεται. Ψάχνετε να βρείτε πού είναι ο Μπεράτ Αλμπαϊρακ. Το σπίτι του είναι δίπλα στου Σαντζάκ», αναφέρει ο Πεκέρ. Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, όμως, μιλά και και για την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, Φαγέζ αλ Σάρατζ, σημειώνοντας τις οικονομικές πιέσεις που δέχθηκε από τον Ερντογάν.

«Ο κύριος πρόεδρός μας του είπε πως αυτές οι δουλειές και οι διαγωνισμοί πρέπει να δοθούν σε αυτούς τους επιχειρηματίες και μετά ο Σάρατζ παραιτήθηκε», υπογράμμιζε ο Πεκέρ και πρόσθεσε: «Τον πίεσαν οι Λίβυοι επιχειρηματίες και όσοι πολέμησαν λέγοντας του πως εκείνοι πρέπει να αναλάβουν τα έργα. Ο άνθρωπος δεν άντεξε και παραιτήθηκε», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Μου το είπε εμένα υπουργός της κυβέρνησης».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.