Τουρκία: Με φυλάκιση 4 ετών κινδυνεύει ο Εκρέμ Ιμάμογλου – Τι απαντά ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Τουρκικό δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, βάσει του οποίου ζητείται ποινή φυλάκισης άνω των 4 ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου για δηλώσεις που έκανε, οι οποίες κρίθηκαν προσβλητικές, σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών και ενός μήνα στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, διότι είχε χαρακτηρίσει «ανόητη» την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.

Ενώ προηγείτο με μονάχα 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν, στην ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία, ο Ιμάμογλου επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 ψήφους στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σε βάρος της εκλογικής αρχής ήταν απλά μια «οξεία κριτική», ο Ιμάμογλου απέρριψε την κατηγορία της εξύβρισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.