Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχιμαφιόζου που κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για εγκλήματα

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αρχιμαφιόζου που με τα βίντεο του στο youtube έχει προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις στην Τουρκία, εξέδωσε η Εισαγγελία της Άγκυρας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση, δικαστήριο της τουρκικής πρωτεύουσας εξέδωσε την εντολή σύλληψης του Σεντάτ Πεκέρ που, όπως λέει, διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο Πεκέρ δημοσιεύει στο YouTube βίντεο, στα οποία κατηγορεί υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους για βιασμό, δολοφονία ή διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 40χρονος αρχιμαφιόζος που έχει καταδικαστεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας και καταφέρεται, μεταξύ άλλων, εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο κατηγορεί ότι τον πρόδωσε, αφού τον είχε για κάποιο διάστημα υπό την προστασία του.

Ο Σοϊλού και άλλα πρόσωπα, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Πεκέρ, απορρίπτουν τις κατηγορίες του. Έπειτα από εβδομάδες σιωπής, ο Ερντογάν στήριξε χθες τον υπουργό του δημοσίως. Προς το παρόν, ο Σεντάτ Πεκέρ έχει δημοσιεύσει επτά βίντεο έχοντας υποσχεθεί συνολικά 12 με το τελευταίο εξ αυτών να έχουν δει σχεδόν 15 εκατομμύρια φορές, από την Κυριακή, οπότε και αναρτήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.