Απειλές Πούτιν προς Δύση: «Όποιος προσπαθεί να μας δαγκώσει θα του σπάσουμε τα δόντια!»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στο πλαίσιο των εντάσεων με τη Δύση. «Όλοι θέλουν να μας δαγκώσουν ή να αρπάξουν κάτι. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βγάλουμε τα δόντια όσων προσπαθούν να το κάνουν ώστε να μην μπορούν πλέον να δαγκώνουν», δήλωσε ο Πούτιν σε κυβερνητική συνεδρίαση στη Μόσχα την Πέμπτη.

Ακόμα και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η Ρωσία εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη, πρόσθεσε. «Στην πραγματικότητα, οι δυνατότητες είναι κολοσσιαίες και το έδαφός της εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο».

Ο Πρόεδρος δεν είπε σε ποιον απευθύνονταν οι προειδοποιήσεις του. Ωστόσο, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων για την προστασία της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο, επαίνεσε επίσης τα πρόσφατα ανεπτυγμένα ρωσικά όπλα, όπως ο υπερηχητικός πύραυλος Awangard.

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης βρίσκονται επί του παρόντος σε ιστορικά χαμηλά. Η αιτία είναι οι ενέργειες της Ρωσίας στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία και τη Συρία. Επιπλέον, τα δυτικά κράτη κατηγορούν τη Μόσχα για εκλογική παρέμβαση, κατασκοπεία και πολλαπλές κυβερνοεπιθέσεις.

Το Κρεμλίνο, από την άλλη πλευρά, είδε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να άρει τις κυρώσεις κατά του φορέα εκμετάλλευσης του αμφιλεγόμενου αγωγού Nord Stream 2 ως «θετικό μήνυμα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.