Βρετανία: Ξεπεράστηκε το όριο των 20 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων ανθρώπων

Η Βρετανία ξεπέρασε το όριο των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, δηλαδή σχεδόν το 40% του ενήλικου πληθυσμού, την παραμονή ενός σημαντικού σταδίου χαλάρωσης των μέτρων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά, 20.103.658 άνθρωποι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις αρχές Δεκεμβρίου, μιας από τις πιο προηγμένες παγκοσμίως, και 36.573.354 έχουν κάνει μία μόνο δόση του εμβολίου.

Ο στόχος είναι να χορηγηθεί μια πρώτη δόση σε όλους τους ενήλικες έως τα τέλη Ιουλίου.

«Η λήψη μιας δεύτερης δόσης είναι βασική για να διασφαλιστεί ότι έχετε μια βέλτιστη δυνατή προστασία από αυτόν τον θανατηφόρο ιό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Για τη βρετανική κυβέρνηση, ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ένα εμβληματικό μέτρο της στρατηγικής της για έξοδο από την υγειονομική κρίση έπειτα από πολλούς μήνες καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα με τις περισσότερες ανθρώπινες απώλειες στην Ευρώπη, σχεδόν 128.000 θανάτους.

Μετά το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων και των καταστημάτων με μη απαραίτητα είδη τον Απρίλιο, η Αγγλία ετοιμάζεται αύριο να ανοίξει ξανά τις αίθουσες των παμπ και των εστιατορίων, τους πολιτιστικούς χώρους, τα ξενοδοχεία και στάδια χωρητικότητας έως 10.000 θεατών το πολύ.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα επισκιάζεται από τοπικές εστίες της ινδικής παραλλαγής, στα βορειοδυτικά της Αγγλίας και στο Λονδίνο, οι οποίες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, την τελική φάση της χαλάρωσης των μέτρων που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου με την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών.

Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή της, το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου μειώθηκε σε οκτώ εβδομάδες, αντί για τρεις μήνες σήμερα, για τα άτομα άνω των 50 ετών και τα πιο ευάλωτα.

Σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE), την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, ο εμβολιασμός απέτρεψε 11.700 θανάτους και 33.000 νοσηλείες στην Αγγλία έως τα τέλη Απριλίου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.