Διαδηλωτές παραβιάζουν τα σύνορα του Ισραήλ από Λίβανο και Ιορδανία (βίντεο)

Μέτωπα στο Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο και την Ιορδανία φαίνεται να προσπαθούν να «ανοίξουν» σε πρώτη φάση Παλαιστίνιοι διαδηλωτές που ζούνε στον Λίβανο και την Ιορδανία. Μπορεί βεβαίως να μην είναι μόνο Παλαιστίνιοι αλλά γενικότερα παρακρατικοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Όλοι τους υπακούν στην εντολή του Ερντογάν για τζιχάντ με σκοπό την «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ.

Ο συνολικός πληθυσμός των Παλαιστινίων σήμερα υπολογίζεται στα 11 εκατ. Από αυτούς 3,2 εκατ. ζούνε στην Ιορδανία και περίπου τετρακόσιες χιλιάδες στον Λίβανο.

Ωστόσο, η ιστορία της διακριτής παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας είναι αμφιλεγόμενο ζήτημα στην βιβλιογραφία.

Ο νομικός ιστορικός Ασάφ Λιχόφσκι δηλώνει ότι η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η παλαιστινιακή ταυτότητα γεννιέται στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Στην πραγματικότητα «Παλαιστίνιος» είναι ένας Άραβας που γεννήθηκε στην Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη είναι γεωγραφικός προσδιορισμός.

Στο πρώτο βίντεο βλέπετε «διαδηλωτές» να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στο Ισραήλ από τον νότιο Λίβανο.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και ένας άνδρας τραυματίστηκε:

Στο δεύτερο βίντεο βλέπετε «διαδηλωτές» στα σύνορα Ιορδανίας – Ισραήλ.

Όπως μεταδίδουν μιντιακοί ακτιβιστές, οι διαδηλωτές από την Ιορδανία κατάφεραν να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα στα σύνορα και να εισέλθουν στη Δυτική Όχθη.

Να σημειωθεί ότι η Δυτική Όχθη καταλήφθηκε από το Ισραήλ το 1967 στον «Πόλεμο των Έξι Ημερών» ως ιορδανικό έδαφος.

Στην πραγματικότητα όλοι οι λεγόμενοι «Παλαιστίνιοι» είναι Ιορδανοί.

Η Δυτική Όχθη είναι η περιοχή της Ιουδαίας, της αρχαίας κοιτίδας των Εβραίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.