Έτοιμο για χερσαία επίθεση το Ισραήλ: Εκατοντάδες άρματα περικυκλώνουν την Γάζα – Κλήθηκαν χιλιάδες έφεδροι (βίντεο)

Το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα εκατοντάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα που το εβραϊκό κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο και με μια εσωτερική έκρηξη βίας μεταξύ Εβραίων και Αράβων κατοίκων του.

Μάλιστα έχουν κληθεί και δυνάμεις εφέδρων ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ενεργές μονάδες καθώς όπως φαίνεται ο σχεδιασμός θα αφορά μαζική εμπλοκή από πολλά σημεία εισόδου.

Ήδη 7.000 έφεδροι έχουν παρουσιαστεί ενώ “φύλλα πορείας’ έχουν λάβει χιλιάδες ακόμα ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ενώ εντείνονται τα πυρά του πυροβολικού προς τον παλαιστινιακό θύλακα που ελέγχεται από τους ισλαμιστές της Χαμάς, άρματα και άλλα θωρακισμένα οχήματα συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του τείχους ασφαλείας, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Είμαστε έτοιμοι και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για διάφορα σενάρια», είπε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο Τζόναθαν Κόνρικους, διευκρινίζοντας ότι μια χερσαία επέμβαση στη Γάζα είναι «ένα από τα σενάρια» μιλώντας εκ μέρους του ισραηλινού επιτελάρχη Αντιστράτηγου, Αβίβ Κοχάβι, που έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο χερσαίας επέμβασης στη Γάζα και θα το υποβάλει εντός της ημέρας για έγκριση από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ διέταξε την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των «μικτών» πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για αποκλιμάκωση και τις διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει η βία, εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν και πάλι σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ τα ισραηλινά πλήγματα στον θύλακα συνεχίστηκαν.

Έτσι σήμερα η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους με τις σειρήνες να ηχούν σε Τελ Αβίβ και άλλες άλλες περιοχές της χώρας, όπου το μεσημέρι έπεσαν πάνω από 100 ρουκέτες, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά  μέσα ενημέρωσης.

«Θα χρειαστεί χρόνος (…) αλλά θα αποκαταστήσουμε την ηρεμία στο Ισραήλ», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα μια συστοιχία του αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος «Σιδηρούς Θόλος» στο κέντρο της χώρας.

Συνολικά, τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις αυτή την εβδομάδα -περιλαμβανομένων τουλάχιστον 17 παιδιών, με το Ισραήλ, που μετρά 7 νεκρούς, μεταξύ αυτών και ένα 5χρονο παιδί-  να κάνει λόγο για «εξουδετέρωση εννέα επιτελικών στελεχών της Χαμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα για εκεχειρία από την πλευρά της Χαμάς διατυπώθηκε μέσω του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το Κρεμλίνο εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση ζητώντας την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΣ Αντόνιο Γκουτέρες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.