Προκλητικός Ερντογάν: Καλεί τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης… να επιστρέψουν

Προκλητικός εμφανίζεται για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος απευθύνει έκκληση στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης που είχαν φύγει για την Ελλάδα να επιστρέψουν “σπίτι” τους και “στη χώρα τους”.

Σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, κατά το δείπνο ιφτάρ που παρέθεσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τους ηγέτες των άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία.

Στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ με υπέρτιτλο “Έκκληση Ερντογάν προς Ρωμιούς: Επιστρέψτε σπίτι σας” γράφει ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Ρωμιούς “να επιστρέψουν στη χώρα τους” και να την προστατεύσουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ελληνικού νοσοκομείου του Βαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, που ήταν παρών στο δείπνο μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, “ήταν το καλύτερο περιβάλλον μέχρι σήμερα. Ήταν πολύ, πολύ καλό. Ο Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε μαζί μας, ένας προς έναν. Τόνισε ότι οι μειονότητες είναι οι αξίες αυτής της χώρας και ότι ζούμε σε ενότητα, ισότητα και ειρήνη, χωρίς καμία διάκριση. Αρκεί να κοιτάξουμε το πρόσωπό του για να κατανοήσουμε τον σεβασμό, την αγάπη και την ειλικρίνειά του. Το λεγόμενο ζήτημα της γενοκτονίας τους έχει ενοχλήσει αρκετά”.

Στο δείπνο, σύμφωνα με το philenews, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας και πάλι τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, ως “ατυχείς”. Όπως είπε, “ο λεγόμενος ισχυρισμός περί γενοκτονίας δεν έχει καμία αξία για εμάς. (Ο Τζο Μπάιντεν) λειτούργησε με βάση ό,τι έχει ακούσει”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.