To Πάσχα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο – Οι Ελληνορθοδόξοι γιόρτασαν σε όλη την Υφήλιο (Βίντεο)

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στους ορθόδοξους ναούς της Οικουμένης. Στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Κύριλλος χοροστάτησε στη λειτουργία στον καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, παρουσία του Ρώσου Πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως ηχεί στο λίκνο της Ορθοδοξίας, σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε της αναστάσιμη θείας λειτουργίας και απηύθυνε μήνυμα στο ορθόδοξο ποίμνιο, ιδιαιτέρως σε όσους δοκιμάζονται από την πανδημία.

Όπως τόνισε ο Πατριάρχης: “Ως διάβαση βιώνουμε το Πάσχα και εφέτος. Διάβαση, πέρα και από τα δεινά της πανδημίας, στην αποκατάσταση της πρόσωπον προς πρόσωπον επικοινωνίας, που τόσο μας έλειψε, μετάβαση σε μια ευλογημένη Γη της Επαγγελίας, μετά την οδυνηρή περιπλάνηση στην έρημο της φονικής νόσου”.

Μέσα κλίμα κατάνυξης το άγιο φως που κατέφθασε από την Ιερουσαλήμ, πλημμύρισε τον καθεδρικό ναό του Σωτήρος στη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος χοροστάτησε στη λειτουργία της Αναστάσεως. Μετά από απουσία ενός έτους λόγω της πανδημίας, το παρών έδωσαν φέτος ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας και δεκάδες πιστοί.

Στο ιερό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, κληρικοί και πιστοί έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Πολλοί ιερείς επέλεξαν να τελέσουν την αναστάσιμη λειτουργία σε ανοιχτούς χώρους.

Υποβασταζόμενος ο 88χρονος Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας ο δεύτερος μετέφερε το ιερό μήνυμα της Ανάστασης. Αν και τα κρούσματα στην χώρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σε πολλούς ναούς παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή.

Στο μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, τον Άγιο Σάββα του Βελιγραδίου, οι Σέρβοι πιστοί γιόρτασαν την ανάσταση του Θεανθρώπου.

Επιμέλεια: Ανδριάνα Μαγγανιά

Πηγή: ΕΡΤ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.