Σεΐχηδες Β/Α Συρίας: Η Τουρκία μας έκοψε το νερό και η διεθνής κοινότητα σιωπά

Το Σάββατο, σεΐχηδες και σεβάσμιοι της περιοχής Τζαζίρα στη βορειοανατολική Συρία καταδίκασαν έντονα τη διεθνή σιωπή σχετικά με τις εγκληματικές πρακτικές που διαπράττονται από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της, όπως διακόπτοντας την παροχή ύδρευσης στην πόλη Χασάκα και τα περίχωρά της, στη βορειοανατολική Συρία, μεταδίδει το North Press.

«Η Τουρκία και οι μισθοφόροι της εξακολουθούν να διαπράττουν τα πιο φρικτά απάνθρωπα εγκλήματα κατά του συριακού λαού, διακόπτοντας το πόσιμο νερό από την πόλη Χασάκα και την ύπαιθρο», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση.

«Εκτός από την εγκληματική προσέγγιση, η κυβέρνηση Ερντογάν έκοψε το νερό του Ευφράτη από τον συριακό και τον ιρακινό λαό, απορρίπτοντας όλες τις συμβάσεις και τους κανόνες», πρόσθεσε η δήλωση.

Οι σεΐχηδες και οι σεβάσμιοι «καταδίκασαν έντονα τη διεθνή σιωπή» και κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και θεσμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να βάλουν τέρμα στις εγκληματικές πρακτικές που διαπράττει το τουρκικό κυβερνών ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Από την αρχή της κρίσης, η Τουρκία μας στέλνει τρομοκράτες και έκοψε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε ο Ακράμ Μαχσός, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συντηρητικού Κόμματος.

Πρόσθεσε ότι η διακοπή του νερού «δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την κατοχή των εδαφών μας και τη δημογραφική αλλοίωση που διενεργείται».

«Απαιτούμε από τους διεθνείς οργανισμούς να αποτρέψουν την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον του λαού της βορειοανατολικής Συρίας», κατέληξε ο Μαχσός.

Για περισσότερο από τρεις μήνες, η Τουρκία έχει μειώσει τη ροή των νερών του Ευφράτη στη Συρία, στερώντας το πόσιμο νερό σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Η Τουρκία μείωσε σταδιακά τη ροή του νερού από τον ποταμό Ευφράτη, κατακρατώντας το νερό στα έξι φράγματά της.

Η στάθμη του ποταμού στη Συρία και στο Ιράκ έχει πέσει σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα.

Το βίντεο που ακολουθεί έχει αγγλικούς υποτίτλους:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.