Τουλάχιστον 212 συλλήψεις στις διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Τουρκία

Τουλάχιστον 212 διαδηλωτές συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, μετά την πρόκληση συμπλοκών σε διαδηλώσεις για το σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διασποράς.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, συγκρούστηκαν με ηγέτες εργατικών συνδικάτων, αλλά και άλλους διαδηλωτές, πετώντας μερικούς από αυτούς στο έδαφος, πριν τη σύλληψη δεκάδων διαδηλωτών κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως έγινε γνωστό από βίντεο και φωτογραφίες που μετέδωσε το Reuters.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι σε μερικά εργατικά σωματεία είχε επιτραπεί να έχουν πανό για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ενώ άλλοι διαδηλωτές «που είχαν συγκεντρωθεί παράνομα» παραβιάζοντας τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας και αγνοώντας εκκλήσεις για να διαλυθούν, συνελήφθησαν. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν επίσης, στη Σμύρνη.

H Τουρκία από αυτή την εβδομάδα εφαρμόζει μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας για 17 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και εντολών για την παραμονή των πολιτών της στο σπίτι, αλλά και για το κλείσιμο των σχολείων και μερικών επιχειρήσεων, προκειμένου να περιορίσει τις μολύνσεις από κορωνοϊό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.