“ΜΑΥΡΑ” ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΑ τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Με… σκυμμένο το κεφάλι έκλεισαν για τα Χριστούγεννα οι χρηματαγορές στη Γηραιά Ήπειρο και αιτία είναι οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία του δολαρίου και οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις και αποφάσεις του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δείκτες έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο ύστερα από δημοσιεύματα ότι ο Τραμπ συζήτησε κατ’ ιδίαν το ενδεχόμενο αποπομπής του επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και ύστερα από τη μερική αναστολή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Στη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,5% ενώ εκείνος των εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,8%.

Η αδυναμία του αμερικανικού εθνικού νομίσματος επηρέασε αρνητικά εταιρίες με έντονη διεθνή παρουσία, με αποτέλεσμα να αποτελούν το μεγαλύτερο βαρίδι για τον γενικό δείκτη του βρετανικού χρηματιστηρίου. Η μετοχή της HSBC υποχώρησε 1,1% ενώ η GlaxoSmithKline σημείωσε πτώση 1%.

Οι βρετανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες οδεύουν προς τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις λόγω των ανησυχιών για το Brexit, της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, της ελεύθερης πτώσης των τιμών πετρελαίου και της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου.

Αρνητικές επιδόσεις σημείωσε και το χρηματιστήριο στο Παρίσι όπου δείκτης CAC κατέγραψε υποχώρηση 1,45% κλείνοντας στις 4.626,39 μονάδες.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.