Φόβοι για μισό δισεκατομμύριο κρούσματα στην Ινδία

Η Ινδία, η χώρα με τους περίπου 1,3 δισεκατομμύριο κατοίκους, η σημερινή «κόλαση» κορωνοϊού, έχει ανακοινώσει περισσότερα από 17,6 εκατομμύρια κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας.

Όμως, σύμφωνα με το CNN, οι ειδικοί φοβούνται ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι μέχρι και 30 φορές υψηλότερος, δηλαδή τα κρούσματα να είναι περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας και οι επιστήμονες στην Ινδία έχουν προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό δεν δηλώνονται σωστά, για διάφορους λόγους, όπως είναι οι κακές υποδομές, τα ανθρώπινα λάθη, τα χαμηλά επίπεδα τεστ κ.ά.

Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τότε, για παράδειγμα οι δοκιμές έχουν αυξηθεί πολύ μετά το πρώτο κύμα.

Ωστόσο, η πραγματική έκταση του δεύτερου κύματος που αυτήν τη στιγμή διαλύει την Ινδία είναι πολύ χειρότερη από ό,τι υποδηλώνουν οι επίσημοι αριθμοί, τονίζουν οι ειδικοί.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες μειώθηκαν σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, παρέμειναν όμως πάνω από το τρομακτικό επίπεδο των 300.000 για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως το προηγούμενο 24ωρο διαγνώστηκαν 323.144 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί στη χώρα των 1,3 δισεκ. κατοίκων να φθάνει τις 17,64 εκατ., ενώ ακόμη 2.771 θάνατοι ασθενών με την COVID-19 -και σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από το τραγικό ρεκόρ της προηγουμένης (2.812), αλλά όχι πολύ- αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας μέχρι εδώ στους 197.894 νεκρούς.

Το σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού προκαλεί κορεσμό στα νοσοκομεία· η κατάσταση στη χώρα που θρηνεί τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον πλανήτη χαρακτηρίζεται χαοτική.

Η ζήτηση για εμβόλια κατά της COVID-19 υπερβαίνει τις προμήθειες στην Ινδία, την ώρα που οι εταιρείες αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή, εν μέρει λόγω έλλειψης σε πρώτες ύλες και σε μια πυρκαγιά σε εγκατάσταση παρασκευής του εμβολίου της AstraZeneca.

Το χειρότερα πληγέν από την επιδημία κρατίδιο της Μαχαράστρα, στο οποίο βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μουμπάι, μπορεί να αναστείλει τους εμβολιασμούς γι’ αυτούς που είναι ηλικίας 18 ως 45 ετών εν μέσω αβεβαιοτήτων που υπάρχουν για τις προμήθειες εμβολίων, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η Ινδία προγραμματίζει να ανοίξει τον εμβολιασμό για όλους τους ενηλίκους της από την 1η Μαΐου.

Η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα μοιραστούν 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της AstraZeneca με άλλες χώρες.

«Σημαντικές πιέσεις ασκούνται αυτήν την στιγμή για να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες για την Ινδία», δήλωσε στο Reuters Ινδός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο οποίος συμμετέχει στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι ο Μόντι έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην Ινδία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.