Έδωσαν τα χέρια Sanofi και Moderna για την παραγωγή 200 εκατ. δόσεων του εμβολίου

Σε συμφωνία με την Moderna προχώρησε η Sanofi, προκειμένου να παράγει έως 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου Covid-19 της αμερικανικής εταιρείας. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο στο εργοστάσιο της Sanofi στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συμφωνία που συνάπτει η μεγάλη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία. Είχαν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες με την Pfizer/BioNTech για την παραγωγή 125 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους προοριζόμενες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με την αμερικανική Johnson & Johnson για την παραγωγή 12 εκατ. δόσεων το μήνα σε γαλλικό εργοστάσιο.

Η Sanofi είναι η μοναδική εταιρεία που έχει διαθέσει την παραγωγική δυναμικότητα της και τεχνογνωσία της για την υποστήριξη της παραγωγής τριών εμβολίων Covid-19 άλλων εταιρειών. «Από την αρχή της πανδημίας δραστηριοποιούμαστε σε πολλαπλά μέτωπα και έχουμε δείξει αλληλεγγύη σε άλλες φαρμακευτικές», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Πολ Χάντσον.

Την ίδια ώρα, η Sanofi έκανε γνωστό ότι συνεχίζει την ανάπτυξη δύο δικών της εμβολίων Covid-19, ένα σε συνεργασία με τη GlaxoSmithKline (GSK) και ένα με την αμερικανική Translate Bio.

Το υποψήφιο εμβόλιο Sanofi-GSK βρίσκεται στη φάση 2 των κλινικών δοκιμών του σε 720 εθελοντές και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό και εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, τότε αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται έως το τέλος του 2021.

Το δεύτερο υποψήφιο εμβόλιο Sanofi-Translate Biο είναι τεχνολογίας mRNA (όπως των Pfizer/BioNTech και Moderna) και οι κλινικές δοκιμές του φάσης 1/2 ξεκίνησαν φέτος τον Μάρτιο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.