Α.Μέρκελ: «Η Γερμανία διαπραγματεύεται ανεξάρτητα για την προμήθεια του Sputnik V»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα Δευτέρα πως η χώρα της ασχολείται με την πιθανή αγορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V σε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις και ο όγκος των παραγγελιών θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα θα καταχωρηθεί στην ΕΕ.

«Συζητήσαμε επίσης για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα με την αγορά του εμβολίου Sputnik V. Δεν υπάρχει πανευρωπαϊκή παραγγελία εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία το κάνει αυτό ανεξάρτητα. Για εμάς, το αποφασιστικό ερώτημα είναι αν θα το χρησιμοποιήσουμε όταν το καταχωρήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι όλα τα έγγραφα διαθέσιμα, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich είναι ο εισηγητής, οπότε είμαστε καλά ενημερωμένοι, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά έγγραφα για καταχώρηση» δήλωσε η Μέρκελ μετά από συνάντηση με τους επικεφαλής περιφερειών σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με αυτήν, εάν η καταχώρηση γίνει πολύ σύντομα «τότε, φυσικά, είναι λογικό να αγοράσουμε το Sputnik».

«Εάν είναι σε λίγους μήνες, τότε γενικά θα έχουμε αρκετά εμβόλια, οπότε το ερώτημα πόσο (Sputnik V) μπορούμε να παραγγείλουμε θα εξαρτηθεί από αυτό» πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έκανε γνωστό πριν λίγες ημέρες πως θα συμμετάσχει σε κοινή αποστολή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, Sputnik V.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.