Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν καταδικάζει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων!

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ επέκρινε τη δήλωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, το Σάββατο, που χαρακτήρισε τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία.

Οι παρατηρήσεις του Μπάιντεν για τα γεγονότα του 1915 ήταν «απαράδεκτες» και «ιστορικό λάθος», δήλωσε ο Αλίγιεφ.

Ο Αλίγιεφ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασαν την κίνηση του Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ανέφερε σε δήλωση η προεδρία του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Αλίγιεφ είπε ότι οι παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ «θα βλάψουν σοβαρά τη συνεργασία στην περιοχή», τονίζοντας ότι το Μπακού θα είναι πάντα δίπλα στην Άγκυρα.

Η δήλωση του Αλίγιεφ ήρθε λίγο μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν  ο οποίος χαρακτήρισε τα γεγονότα του 1915 “γενοκτονία των Αρμενίων”, παραβιάζοντας τη μακροχρόνια παράδοση των Αμερικανών Προέδρων να μην χρησιμοποιούν τον όρο ‘γενοκτονία’.

«Η παραποίηση της ιστορίας, οι απόπειρες επανεγγραφής της ιστορίας» και η χρήση της για πολιτική πίεση είναι απαράδεκτες», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Azer News

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.