Πρώτη δύναμη πλέον οι Πράσινοι στη Γερμανία με 28%

Οι Πράσινοι θα κέρδιζαν την πρώτη θέση αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, που δείχνει ταυτόχρονα κατάρρευση των Χριστιανοδημοκρατών.

Η δημοσκόπηση που έγινε μετά την ανακήρυξη της Ανναλένα Μπέρμποκ και του Αρμιν Λάτσετ ως υποψηφίων για την καγκελαρία για τους Πράσινους και τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστές(CSU), αντίστοιχα.

Οι Πράσινοι εκτοξεύτηκαν στην πρώτη θέση με 28%, αυξάνοντας το ποσοστό τους κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ανάλογη έρευνα της 13ης Απριλίου.

Αντίθετα, η Ένωση CDU/CSU χάνει 7 ποσοστιαίες μονάδες και υποχωρεί από 28 στο 21%.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν δύο ποσοστιαίες μονάδες και υποχωρούν στο 13%. Το FDP κερδίζει δύο μονάδες και η Αριστερά μία μονάδα.

Επιπλέον, το 54% των Γερμανών θεωρούν πολύ καλή την επιλογή της Ανναλένα Μπέρμποκ ως υποψήφιας Καγκελαρίου των Πρασίνων. Μεταξύ των οπαδών των Πρασίνων, το ποσοστό υποστήριξης της Μπέρμποκ φτάνει στο 79%.

Αντίθετα, μόλις το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν καλή την επιλογή του Αρμιν Λάτσετ ως υποψηφίου καγκελάριου της Ένωσης CDU /CSU. Το 47% θα προτιμούσε ως υποψήφιο της Ενωσης τον Βαυαρό πρωθυπουργό Μάρκους Ζέντερ.

Ειναι ενδεικτικό οτι και μεταξύ των οπαδών της Ενωσης, το 58% δεν θεωρεί καλή την απόφαση υπέρ του Λάτσετ . Το 58 % των υποστηρικτών του CDU και 88 % των οπαδών του CSU θα προτιμούσαν τον Ζέντερ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.