Η Αλβανία επανα-οθωμανοποιείται – Αποκαθίστανται οθωμανικά μνημεία

Η Αλβανία του Έντι Ράμα είναι ένα τουρκικό προτεκτοράτο. Ο ελληνικής καταγωγής πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι ο πιο πιστός «μπέης» του νεο-οθωμανισμού και του αφέντη του Ερντογάν.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Έντι Ράμα δέχτηκε πριν από λίγες μέρες στο Αργυρόκαστρο, τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, με τον οποίο υπογράφηκε ένα κοινό σχέδιο αποκατάστασης κατοικιών πολιτιστικών μνημείων στο Αργυρόκαστρο και στο Μπεράτι.

Ο Ράμα τόνισε ότι, στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, «υπογράφηκαν συμφωνίες με στόχο την ενίσχυση και την προώθηση περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, της τέχνης, της αρχαιολογίας, της μουσειολογίας, της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης σε περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς και της προστασίας των δικαιωμάτων των συγγραφέων…».

Ο Ράμα κάνει πολιτισμό με τους Τούρκους. Ακούγεται σαν ανέκδοτο και μάλλον είναι…

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δέχθηκε τον Τούρκο υπουργό σε ένα χαρακτηριστικό κτίριο στο Αργυρόκαστρο, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα και άνοιξε πριν από λίγες ημέρες.

Υπογράφηκαν ειδικές συμφωνίες μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι και της υπουργού Πολιτισμού της Αλβανίας, Έλβας Μαργαρίτη και του υπουργού Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Μπλέντι Κλόση.

Η ανάπλαση ή αποκατάσταση των οθωμανικών μνημείων στις δύο πόλεις της Αλβανίας θα γίνει από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ).

Η TIKA είναι η ίδια εταιρεία που «εμπλέκεται» και σε αναστηλώσεις μουσουλμανικών μνημείων στο Ισραήλ και θεωρείται βραχίονας του νεο-οθωμανισμού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.