Διπλή υποχώρηση Μπάιντεν στον Πούτιν ή προπομπός παγκοσμίου πολέμου;

Η τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε πριν από λίγο με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς μεταξύ του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, συνιστά μία κολοσσιαία υποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ρωσίας. Αλλά και μια προσωπική υποχώρηση του Τζο Μπάιντεν στον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο να μην ξεχνάμε πριν από λίγο καιρό αποκαλούσε «δολοφόνο»!

Είχε προηγηθεί η άτακτη υποχώρηση διά στόματος Αντώνη Μπλίνκεν, ο οποίος δήλωσε ότι ο ρώσο – γερμανικός αγωγός Nord stream δεν πρόκειται να επηρεάσει τις πολύ καλές σχέσεις ΗΠΑ – Γερμανίας! Όταν μέχρι πρότινος η Αμερική ασκούσε τεράστια πίεση στην Γερμανία να ακυρώσει την κατασκευή του.

Ο Μπάιντεν έφτασε σε σημείο να ζητήσει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε τρίτη χώρα, ώστε να δημιουργηθεί μία ευθεία γραμμή επικοινωνίας που θα αποτρέψει οποιαδήποτε μελλοντική κρίση.

Αυτή είναι η πρώτη ανάγνωση. Δηλαδή η περίπτωση να έχουμε μία άτακτη υποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών και προσωπικά του Μπάιντεν απέναντι στον Πούτιν. Γεγονός απολύτως απρόβλεπτο, εάν αναλογιστούμε την ρητορική των ΗΠΑ μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Υπάρχει όμως και ένα πονηρό σημείο. Αυτή τη στιγμή στη Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά συγκεντρώνονται νατοϊκά και ρωσικά πλοία, μετατρέποντας την περιοχή σε εστία τρίτου παγκοσμίου πολέμου. Μπορεί λοιπόν κατά μία ακραία ανάγνωση, η όλη υπόθεση να υποκρύπτει την ηρεμία πριν την καταιγίδα. Εάν και αυτό το σενάριο επαναλαμβάνουμε, θεωρείται ακραίο.

Το πιθανότερο είναι ο Μπάιντεν να λύγισε μπροστά στο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκει τον γιο του και οι ρώσοι διαθέτουν όλα τα στοιχεία από την Ουκρανία. Σκάνδαλο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη του περιεχομένου του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν.

ADC4AFD7 9971 4A0F 838A 614C4578390B
Μία από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του γιου του Μπάιντεν. Πέραν του πορνό όμως με πρωταγωνιστή τον ίδιο, υπάρχουν άφθονα ενοχοποιητικά στοιχεία για την δράση του στην Ουκρανία

Ο Μπάιντεν ζήτησε συνάντηση σε τρίτη χώρα με τον ρώσο πρόεδρο, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Ρωσία, που όμως ο ίδιος ο Μπάιντεν επιχείρησε να οξύνει! Αυτό στην γλώσσα της αμερικανικής διπλωματίας, σημαίνει υπαναχώρηση.

Μάλιστα ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας ότι σέβεται την ακεραιότητα της χώρας, χωρίς όμως να εκφράσει κάποια απειλή απέναντι στην αυξανόμενη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας, τόσο στην Κριμαία όσο και στα σύνορα με την Ουκρανία. Αντίθετα, η σκληρή γλώσσα έμεινε μόνο σε θέματα κυβερνοεπιθέσεων και εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές, τα οποία είπε δεν θα επιτρέψει. Χωρίς όμως να κατονομάσει την Ρωσία ως υπεύθυνη.

Οι λόγοι υπαναχώρησης του Μπάιντεν δεν είναι ακόμα εμφανείς. Μπορεί όμως να συνδέονται με τις υποθέσεις που εμπλέκουν τον γιο του σε σκάνδαλα στην Ουκρανία. Να σημειωθεί ότι το λάπτοπ του γιου του ελέγχθηκε από τις αμερικανικές αρχές και τα ευρήματα είναι συνταρακτικά.

Ίσως λοιπόν να θέλει να εξομαλύνει την κατάσταση, με αντάλλαγμα οι ρώσοι να μην δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που κατέχουν και αποδεικνύουν ότι ο γιος του Μπάιντεν ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο αναφορικά με την εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, από το οποίο αποκόμισε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου για την συνομιλία

DC35FD77 8FCA 42F5 BD00 AE00EC28D4FA

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.