Μ. Βέμπερ για Ερντογάν: Όταν αντιμετωπίζουμε δικτάτορες πρέπει να ειμαστε ενωμένοι

Πυρά εναντίον του Τούρκου προέδρου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ σχετικά με την αντιμετώπισε που επιφύλαξε η τουρκική ηγεσία στην επικεφαλής της Κομισιόν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην γειτονική χώρα.

Αναλυτικότερα, κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ανέφερε πως «όταν δεν είμαστε ενωμένοι, οι ανταγωνιστές και οι εχθροί μας δεν θα χάνουν καμία ευκαιρία να μας διχάσουν περισσότερο».

Παράλληλα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σημείωσε ότι «περιμένουμε από τους ηγέτες μας να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο, παρά το πρωτόκολλο, όταν εκπροσωπούν την ΕΕ στον κόσμο» και επισήμανε ότι «ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε απολυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες, ηγέτες που καλλιεργούν συγκρούσεις και όχι συμβιβασμούς, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι σταθερή και ενωμένη κάτω από όλες τις συνθήκες».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.