Που επένδυσαν τα χρήματα που έλαβαν οι Σύροι μισθοφόροι από τους Λίβυους – Άνοιξαν καταστήματα στην πατρίδα τους

Σε διάφορους τομείς επένδυσαν τα χρήματα που έλαβαν από τους Λίβυους και την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, οι Σύροι μισθοφόροι που πολέμησαν στη Λιβύη. 

Σύμφωνα με την Arabiya, η οποία επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολλοί μισθοφόροι  επένδυσαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους προκειμένου να βιοποριστούν διαφορετικά.

Άνοιξαν καταστήματα…

Όπως αναφέρεται, ένας από τους μαχητές που τους  οποίους είχε στρατολογήσει η Τουρκία και τους έκανε μισθοφόρους στη Λιβύη, έχει ανοίξει μια δημόσια πισίνα στην πόλη Αφρίν με εκτιμώμενη συνεισφορά περίπου 10.000 $ που έλαβε από τις μάχες στη Λιβύη εντός 6 μηνών.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάρχουν πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις νέων μαχητών στις τάξεις των φατριών πιστών στην Τουρκία, οι οποίοι είχαν ανοίξει τα δικά τους καταστήματα μετά την επιστροφή τους από τη Λιβύη αφού έλαβαν τους μισθούς τους.

Αναφέρεται μια συγκεκριμένη  περίπτωση ενός νέου άνδρα που άνοιξε ένα κατάστημα να πουλήσει και να συντηρήσει κινητά τηλέφωνα στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου επενδύοντας ποσό έως και 10 χιλιάδες δολάρια. Και ένας άλλος, αγόρασε ένα αυτοκίνητο αφού έλαβε 7.500 δολάρια σε αντάλλαγμα για μάχη στη Λιβύη για περίπου 5 μήνες.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Τουρκία επέστρεψε αρκετές ομάδες  μισθοφόρων στη Συρία, που βρίσκονται στα εδάφη της Λιβύης, μετά τη συμμετοχή τους στον πόλεμο της Τρίπολης μέσα στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων συμφιλίωσης.

Τουρκικός ελιγμός

Το Παρατηρητήριο φοβάται ότι «η επιστροφή -συγκριτικά- πολύ λίγων από αυτούς είναι  ένας τούρκικος ελιγμός για προβολή στα μέσα ενημέρωσης αυτών που επιστρέφουν για να δελεάσουν τους υπόλοιπους, αφού υπάρχουν περισσότεροι από 6.630 μισθοφόροι ακόμα στη Λιβύη», σύμφωνα με τις πηγές του από τους μισθοφόρους.

Ανέφερε επίσης σε προηγούμενη δήλωση ότι «οι τουρκικές προθέσεις  είναι να κρατήσουν τις πιστές τους ομάδες των μισθοφόρων στη Λιβύη για να προστατεύσουν τις τουρκικές βάσεις που έχουν αναπτύξει εκεί», σημειώνοντας ότι πολλοί μισθοφόροι δεν θέλουν να επιστρέψουν στη Συρία, αλλά μάλλον θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.