Τρέμει την οργή του Πούτιν για την εμπλοκή της Τουρκίας στην Ουκρανία ο Ερντογαν

Με σπασμωδικές κινήσεις ο Ερντογαν που βλέπει το τέλος του πλέον να έρχεται τρέμει όσο ποτέ την οργή του Πούτιν για την εμπλοκή της Τουρκίας με την Ουκρανία.

Αυτο ισως να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του ως τωρα αν και το πρόβλημα με τους απόστρατους αξιωματικούς που στην ουσία δεν προαναγγέλλουν μόνο την πτώση του αλλά και την καταστροφή της Τουρκίας σε περίπτωση που υπάρξει υπαναχώρηση της χώρας από την συνθήκη του Μοντρέ, είναι και αυτό παρά πολύ σημαντικό.

 

Για το προβλημα με τους απόστρατους έχει ήδη διατάξει μαζικές συλλήψεις των συντακτών της επιστολής, όσο αφορά την συμφωνία στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας που έχει συνάψει με την Ουκρανία τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα.

Η Σαμπάχ με δημοσιευμα της αναφέρεται στις τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις που έχει συγκεντρώσει ο Πούτιν στα σύνορα με την Ουκρανία, μετά τις τελευταίες εγκληματικές ενέργειες του ουκρανικού στρατού κατά αμάχων της ανατολικής Ουκρανίας. Άμαχοι, που φυσικά υποστηρίζονται από την Ρωσία.

Φυσικά η τουρκική εφημερίδα προσεγγίζει διαφορετικά την κατάσταση, δαιμονοποιώντας την Ρωσία και παίρνοντας σαφώς το μέρος της Ουκρανίας. Το επίμαχο σημείο όμως δεν είναι αυτό. Αφού η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο έχουν αναπτυχθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, και στα επιθετικά ελικόπτερα τα οποία έχουν ήδη στάθμευση στην ρωσική πλευρά των συνόρων, καταλήγει σε ένα απλό συμπέρασμα: Ότι εάν ο ουκρανικός Στράτος τολμήσει να προέλαση στα αυτόνομα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας, τότε ο Πούτιν θα ισοπεδώσει ολόκληρη την Ουκρανία!

Η εφημερίδα δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε πιθανή παρέμβαση του ΝΑΤΟ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η Τουρκία όμως είναι υποχρεωμένη να παρέμβει, λόγω της στρατιωτικής συμφωνίας που έχει υπογράψει ο Ερντογάν με την Ουκρανία! Γεγονός που προκαλεί κυριολεκτικά τρόμος στην Τουρκία. Αλλά και τεράστια αμφισβήτηση της πολιτικής του Ερντογάν, ο οποίος στήριξε τις μέχρι τώρα στρατιωτικές του επεμβάσεις για τις οποίες τόσο υπερηφανεύεται, στην συνεργασία που έχει με τον Πούτιν. Συνεργασία που του επιτρέπει να παριστάνει τον «δερβέναγα» στην περιοχή. Εάν αυτή η συνεργασία κλονιστεί, τότε η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη κρίση του τελευταίου αιώνα. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση το ΝΑΤΟ να την στηρίξει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από το εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα της Σαμπάχ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.