Ο Λαβρόφ προειδοποίησε με ολοκληρωτική καταστροφή της Ουκρανίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή της Ουκρανίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS και αναμεταδίδει το Reuters.

Τα σχόλια αυτά γίνονται εν μέσω εντάσεων. Ο Α/ΓΕΕΘΑ της Ουκρανίας κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα τη Μόσχα για τη ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανορωσικά σύνορα, υποστηρίζοντας επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, από τα εδάφη που ελέγχουν στην ανατολική Ουκρανία, παραβιάζουν συστηματικά την κατάπαυση του πυρός.

Οι μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην ρωσική επικράτεια δεν πρέπει να ανησυχούν τα άλλα κράτη, επειδή δεν συνιστούν απειλή για κανέναν, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ουκρανών στρατιωτικών ότι η Ρωσία αναπτύσσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.