Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου φεύγει, η Τσιλέρ έρχεται; – Φήμες για την πρωθυπουργό της κρίσης των Ιμίων ως νέα ΥΠΕΞ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προετοιμάζει το έδαφος για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης του εν μέσω της οικονομικής δίνης και της πτώσης της λίρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Sozcu και του δημοσιογράφου, Ραχμί Τουράν, «έρχονται αλλαγές στην κυβέρνηση και στο παρασκήνιο κυκλοφορούν περίεργες ειδήσεις» και κάπου» για να σπεύσει στη συνέχεια να αναφέρει ότι «η πρώην πρωθυπουργός, Τανσού Τσιλέρ θα γίνει η νέα υπουργός Εξωτερικών. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φεύγει, η Τσιλέρ έρχεται».

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι «η Τανσού Τσιλέρ έχει δημιουργήσει πολύ καλές σχέσεις με το λόμπι στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν θέλει μ’ αυτή την κίνηση να λιώσει τον πάγο με τον Μπάιντεν και να δημιουργήσει μία… γέφυρα ανάμεσα στην τουρκική και αμερικανική κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει στην Τουρκία μήνυμα του WhatsApp με ένα έγγραφο που αναφέρει μεταξύ άλλων το όνομα του Ιμπραήμ Καλίν για την θέση του υπουργού Εξωτερικών και του γαμπρού του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ για την θέση του υπουργού Ενέργειας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.