Στην Νορβηγία η πρωθυπουργός απολογείται για ένα γεύμα 14 ατόμων!

Μπορεί στην Ελλάδα να τρέχουν οι πάντες να καλύψουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την έφεσή του να σπάει την καραντίνα και τα μέτρα που προτείνει στους υπόλοιπους Έλληνες (Πάρνηθα, Ικαρία ή καφέ στο Κολωνάκι) αλλά στη Νορβηγία η πρωθυπουργός Έλνα Σόλμπεργκ καλείται να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη για ένα γεύμα σε χειμερινό θέρετρο.

Η αστυνομία το αντιμετωπίζει ως πιθανή παράβαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, η ίδια λέει πως θα έπρεπε να είχε προσέξει περισσότερο, αλλά σίγουρα δεν προσπαθούν να βγάλουν όλο τον κόσμο τρελό!

Η υπόθεση είναι απλή και αφορά διακοπές (τέλη Φεβρουαρίου) σε χειμερινό θέρετρο σκι όπου νοίκιασε ένα διαμέρισμα για την οικογένειά της, όπως είχε αναρτήσει στο Instagram.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να απολογηθώ», αναφέρει μεταξύ των άλλων αφού έγινε γνωστό πως κατά τη διάρκεια της παραμονής της συγκεντρώθηκαν πάνω από 10 άτομα σε εστιατόριο της περιοχής, τη στιγμή που τα περιοριστικά μέτρα το απαγόρευαν.

Αν και όπως αναφέρεται η πρωθυπουργός δεν ήταν παρούσα, παραβρέθηκε την επόμενη ημέρα παραβιάζοντας τα μέτρα αφού συγκεντρώθηκαν 14 άτομα σε γεύμα μέσα σε διαμέρισμα.

Η ίδια η πρωθυπουργός σημειώνει πως δεν έλεγξε «αρκετά καλά τους κανόνες», αφού επρόκειτο για ιδιωτική συνάντηση με περιορισμό τα δέκα άτομα.

«Για κάποιον που κάθε μέρα στέκεται μπροστά στους Νορβηγούς για να τους μιλήσει για τα μέτρα και τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, θα έπρεπε να ξέρω τους νόμους καλύτερα» είπε η ίδια συμπληρώνοντας πως η αλήθεια είναι πως δεν είχε ελέγξει τους κανονισμούς αρκετά.

Όπως και να ‘χει στη Νορβηγία γίνονται αυτά, γιατί στην Ελλάδα, το παίζουμε ανέμελοι και αν χρειαστεί, προσαρμόζουμε τους νόμους στο κουστούμι του πρωθυπουργού!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.