ΠΑΡΙΣΙ – ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ: ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΚ! Αστυνομικός τραβά όπλο και απειλεί διαδηλωτή – video

Όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (22.12.2018) στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Τα “κίτρινα γιλέκα” είχαν βγει ξανά στους δρόμους για την 6η πράξη των κινητοποιήσεών τους.

Και αυτή τη φορά δεν άργησαν να ξεσπάσουν συγκρούσεις ανάμεσα σε μερίδα διαδηλωτών και την αστυνομία. Στο video σοκ που κάνει το γύρο του κόσμου δείχνει έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στη Champs Elysees, να βγάζει το όπλο του από τη θήκη και να το κρατά προτεταμένο προς το σημείο όπου βρίσκονται οι διαδηλωτές.

Τα επεισόδια ήταν ήδη ξεκινήσει. Διαδηλωτές (που δεν φορούν κίτρινα γιλέκα) πλησιάζουν τους αστυνομικούς. Ο ένας δέχεται επίθεση και χτυπήματα στο πρόσωπο από διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να αφήσει τη μοτοσικλέτα να πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια βγάζει ένα κάνιστρο, προφανώς κάποιο σπρέι, να το ρίχνει στους διαδηλωτές.

Και ενώ ο αστυνομικός σηκώνει τη μοτοσικλέτα του, πλησιάζει κοντά του ένας συνάδελφός του και χωρίς να το σκεφτεί στιγμή, τραβάει το όπλο και σημαδεύει προς τον κόσμο! Και ενώ οι συνάδελφοί του κλωτσούν διαδηλωτές και παίζουν… ξύλο μαζί τους, εκείνος βάζει το όπλο του στη θήκη και ανεβαίνει στη μηχανή του για να φύγει.Δείτε το video

Στις κινητοποιήσεις που έκαναν το Σάββατο (22.12.2018) σε όλη τη Γαλλία τα “κίτρινα γιλέκα” συμμετείχαν 38.600 άνθρωποι. Μια συμμετοχή αισθητά μειωμένη από τις 66.000 που κατέβηκαν στους δρόμους το περασμένο Σάββατο.

Στο Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση ανέφερε πως στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 2.000 διαδηλωτές έως τις 18:00 το απόγευμα, έναντι σχεδόν 4000 στην κορύφωση της διαδήλωσης το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Την ίδια στιγμή, 220 διαδηλωτές προσήχθησαν από τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα και 81 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Στο Παρίσι, η αστυνομία προσήγαγε 179 ανθρώπους και 36 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.