Ενώ η τουρκική οικονομία βουλιάζει, οι «κανακάρηδες» του Ερντογάν έγιναν… εφοπλιστάδες!

Ενώ η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και η ανεργία έχει εκτιναχτεί στα ύψη με εκατομμύρια νέους ανέργους δημιουργώντας μεγάλα οικονομοκοινωνικά προβλήματα, οι γιοι του Ερντογάν προχωρούν σε νέες αγορές πλοίων – τάνκερς, αυξάνοντας τον ιδιωτικό τους στόλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ, πρόσφατα ο μεγάλος γιος του Ερντογάν, ο Bilal Erdoğan, απέκτησε δυο νέα τάνκερ κόστους 110 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή 36 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τον ιδιωτικό του στόλο σε 10 πλοία που ασχολούνται κυρίως με μεταφορές ενεργειακών αποθεμάτων από τις ευαίσθητες και εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής, όπου η Τουρκία έχει τον πρώτο λόγο.

Αλλά και ο δεύτερος γιος του Ερντογάν, ο Burak Erdoğan, είναι κάτοχος μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας που ασχολείται με μεταφορές προϊόντων και όχι «μόνο».

Με λίγα λόγια η οικογένεια του Ερντογάν κολυμπάει κυριολεκτικά στο χρήμα και αυτός είναι και ένας λόγος που συχνά εξαπολύονται κατηγορίες από αντιπολιτευόμενα έντυπα, (όσα αφήνει ακόμα ελεύθερα ο Ερντογάν γιατί τα περισσότερα τα έχει κλείσει και τους δημοσιογράφους τους έχει φιμώσει σε κάποια… μπουντρούμια), ότι στην Τουρκία βασιλεύει η οικογενειοκρατία του Σουλτάνου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.