ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ότι προκάλεσε το χάος στο Γκάτγουϊκ με το drone

47χρονος τεχνίτης, που ειδικεύεται στην τοποθέτηση υαλοπινάκων και η 54χρονη γυναίκα του είναι οι δύο ύποπτοι που ανακρίνουν οι βρετανικές Αρχές για το χάος που προκλήθηκε στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ με το drone.

Ο πρώην επαγγελματίας στρατιώτης Πολ Γκέιτ, που πετούσε παλαιότερα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο και αεροπλάνο και η σύζυγός του και υπάλληλος γραφείου Ελέιν Κερκ Γκέιτ συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής ως ύποπτοι για την ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας και την απίστευτη ταλαιπωρία περίπου 200.000 ταξιδιωτών παραμονές των εορτών.

Περίπου 200.000 ταξιδιώτες ταλαιπωρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Γκάτγουικ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η αστυνομία έκανε έρευνες χθες στο σπίτι τους που απέχει μόλις τριάμισι χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο κι ένα όχημα απ’ έξω.

Οι συγγενείς του ζευγαριού δηλώνουν σοκαρισμένοι. Η μητέρα του Γκέιτ, είπε στη βρετανική εφημερίδα Sunday Mirror: «Έχουμε πάθει σοκι. Δεν κάνει τέτοια πράγματα ο Πολ. Είναι καλός άνθρωπος». Άλλοι συγγενείς και φίλοι επιμένουν ότι αποκλείεται το ζευγάρι να εμπλέκεται στην υπόθεση. Γείτονές τους στο Κρόλεϊ του δυτικού Σάσεξ, είπαν ότι είχαν δει στον παρελθόν τον 47χρονο να χειρίζεται ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι στο αδιέξοδο που οδηγεί στο σπίτι του. Ενώ από το λογαριασμό του στο Facebook έχει κάνει πολλά “likes” σε ειδήσεις που ανεβάζει μια κοντινή λέσχη αερομοντελισμού και στις 17 Δεκεμβρίου αναζητούσε μέσω του Διαδικτύου έναν ρότορα για ένα αεροπλανάκι.

Ο Πολ Γκέιτ είχε αναρτήσει αυτή τη φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Facebook

Ο 72χρονος πατέρας του, Φράνσις, λέει ότι ο γιος του ήταν πυροβολητής με θητεία στη Βοσνία και τη Βόρεια Ιρλανδία προτού πιάσει δουλειά ως τοποθετητής υαλοπινάκων. Κι επιμένει ότι ο γιος του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. «Είχε κάποια ελικοπτεράκια και του άρεσε να τα πετά, αλλά νομίζω ότι τα πούλησε. Πάει πολύς καιρός από τότε, ένα – δυο χρόνια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι εμπλέκεται ο Πολ σ’ αυτό. Το drone πετούσε στο αεροδρόμιο την ώρα που αυτός ήταν στη δουλειά του».

Αλλά και η 40χρονη πρώην σύντροφος του Γκέιτ υποστηρίζει ότι αποκλείεται αυτός να είναι ο ένοχος και χθες το βράδυ έδωσε κατάθεση υπέρ του στην αστυνομία. «Ήταν μαζί μου στη δουλειά την ώρα που πετούσαν τα drones. O Πολ έρχεται κάθε πρωί στο σπίτι μου, έχω κάνει ένα παιδί μαζί του. Το πρωί που ξεκίνησε η ιστορία αυτή, ο Πόλ καθόταν μαζί μου στο καθιστικό και πίναμε τσάι, ενώ την υπόλοιπη μέρα ήταν στη δουλειά. Να τον αφήσουν ελεύθερο και να πιάσουν τους πραγματικούς ενόχους. Δεν θα το έκανε αυτό ο Πολ, με τίποτε», είπε η Τζέμα Άλαρντ.

Μέχρι και ειδικοί της RAF επιστρατεύτηκαν για να ακινητοποιήσουν με παρεμβολές από ειδικά μηχανήματα το drone στο Γκάτγουϊκ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η αστυνομία του Σάσεξ λέει ότι το ζευγάρι συνελήφθη ως ύποπτο για «διατάραξη των υπηρεσιών αεροδρομίου πολιτικής αεροπορίας με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια πτήσεων ή ατόμων», υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ βυθίστηκε στο χάος στις 21:00 τοπική ώρα την περασμένη Τετάρτη όταν εντοπίστηκε ένα drone στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και παρέμεινε κλειστό επί 33 ώρες με αποτέλεσμα περίπου χίλιες πτήσεις να αναβληθούν ή να εκτραπούν σε άλλα αεροδρόμια και πάνω από 200.000 επιβάτες να ταλαιπωρηθούν, αρκετοί εκ των οποίων αναγκάστηκαν να κοιμούνται στο πάτωμα των τερματικών. Τεράστια ήταν η κινητοποίηση των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη.

Η λειτουργία του Γκάτγουϊκ αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τα Χριστούγεννα (Φωτογραφία: ΑΡ)

Οι πτήσεις επαναλήφθηκαν μετ’ εμποδίων την Παρασκευή (το απόγευμα έκλεισε και πάλι για λίγο το αεροδρόμιο όταν επανεμφανίστηκε ένα drone) και από χθες το Γκάτγουικ λειτουργεί κανονικά, αν και αναμένονται κάποιες καθυστερήσεις μέχρι αύριο.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.