Γερμανία: Στον «πάγο» το σχέδιο για δωρεάν γρήγορα τεστ από 1η Μαρτίου

Στον «πάγο» τέθηκε για την ώρα το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για διάθεση δωρεάν «γρήγορων» τεστ κορονοϊού στους πολίτες από την 1η Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν» σε ό,τι αφορά το σχέδιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, κατά την διάρκεια του σημερινού «υπουργικού συμβουλίου κορονοϊού», τόσο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ όσο και ο Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς έθεσαν στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν πολλά ερωτήματα και δεν έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις. Η Καγκελάριος αποφάσισε έτσι η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα έναρξη διάθεσης των τεστ να ακυρωθεί. «Δεν γίνεται έτσι», φέρεται να δήλωσε.

Το θέμα θα τεθεί εκ νέου κατά την τηλεδιάσκεψη που θα έχει η Καγκελάριος με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 3 Μαρτίου, όπου και θα συζητηθεί η στρατηγική σταδιακής άρσης των περιορισμών. Όπως επισημαίνει η BILD, το πιθανότερο είναι τα δωρεάν «γρήγορα» τεστ να συνδεθούν τελικά με τα μέτρα χαλάρωσης που θα αποφασιστούν για μετά τις 8 Μαρτίου.

Το νέο «φιάσκο» αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον κ. Σπαν, μετά και τα προβλήματα με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. «Ο Γενς Σπαν ήταν προφανώς εκνευρισμένος. Μετά την αποτυχία με τα εμβόλια, ήθελε να λάμψει με τα τεστ και την 1η Μαρτίου», δήλωσε στην BILD ένας εκ των συμμετεχόντων στη σημερινή συνεδρίαση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.