ΣΟΜΑΛΙΑ: 22 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου

«Συγκεντρώνουμε αναφορές από τις επιπτώσεις του τσουνάμι που έπληξε τον Πορθμό Σούντα, ιδίως τις επαρχίες Σέρανγκ, Παντεγκλάνγκ και Νότιο Λαμπούνγκ», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Σουτόπο Πουρουό Νουγκρόχο.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και δύο άνθρωποι αγνοούνται, πρόσθεσε.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι το τσουνάμι προκλήθηκε από συνδυασμό υποθαλάσσιας κατολίσθησης που προκλήθηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Ανάκ Κρακατάου και ένα παλιρροιακό κύμα.

Ανακοίνωση της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας (BMKG) ανέφερε ότι «το τσουνάμι έπληξε αρκετές περιοχές στον Πορθμό Σούντα, ανάμεσά τους παραλίες στην επαρχία Παντεγκλάνγκ, Σέρανγκ και Νότιο Λαμπούνγκ».

Το τσουνάμι έπληξε τις πληγείσες περιοχές περίπου στις 21:30 τοπική ώρα το Σάββατο το βράδυ, προσέθεσε η BMKG .

Tsunami affects coast of Anyer, Banten, after activity of Volcano Mount Krakatau, Indonesia.

December 22, 2018
Akhwat Lombok#tsunami #indonesia #krakatau #krakatoa @spann @JimCantore @TomHall pic.twitter.com/0nEM4d8KHP

— Buitengebieden (@buitengebieden) December 22, 2018

Ο Ένταν Περμάνα, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στο Παντεγκλάνγκ δήλωσε στο Metro TV ότι η αστυνομία παρέχει άμεση βοήθεια σε θύματα στο Τανζουνγκ Λεσουνγκ στην επαρχία Μπάντεν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κοντά στην Τζακάρτα, καθώς οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο.

«Πολλοί αγνοούνται», σημείωσε ο Περμάνα.

Πηγή: https://www.cnn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.