Βρώμικο τουρκικό χρήμα σε εφημερίδες για προπαγάνδα!

Η Τουρκία ξεκίνησε και στην Αμερική αυτό που φέρεται να εκανε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Αρχίζει πάλι να λαδώνει δημοσιογράφους, και εφημερίδες προσκείμενες στον Μπάιντεν, προκειμένου να καλλιεργήσει μία ψευδεπίγραφη εικόνα και να εκβιάσει την υποστήριξη από τις ΗΠΑ. Φαίνεται όμως ότι πρόκειται ξεκάθαρά για χορηγούμενη τουρκική προπαγάνδα.
Είναι ενδεικτικό ότι χρησιμοποιεί πάλι το προσφυγικό με τον τρόπο που προώθησε φιλοτουρκικά ρεπορτάζ σε ελληνική εφημερίδα, για το πόσο καλά φαίνεται η Τουρκία στους πρόσφυγες. Τόσο καλά που το κορυφαίο δίκτυο  CNBC, αποκάλυψε ότι γίνεται ακόμα και εμπόριο οργάνων σε νοσοκομεία – σφαγεία της Τουρκίας και «δότες», πρόσφυγες!

Ένα tweet που ανέβασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης, αποκάλυψε το αίσχος: «Μα είναι δυνατόν τις ημέρες αυτές να είναι ελληνική δημοσιογραφική αποστολή οργανωμένη και πληρωμένη από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία;».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», αυτό που καταγγέλλει ο Νίκος Μελέτης ισχύει, μια και το επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο facebook η σύμβουλος Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, Duygu Leloglu. «Ανέβασε, συγκεκριμένα, φωτογραφία με δημοσιογράφο του ενός από τα τρία ελληνικά ΜΜΕ που βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας με δύο πρόσφυγες και έγραψε στη λεζάντα ότι “πρόκειται για ταξίδι που οργάνωσε η τουρκική προεδρία για ελληνικά media, με πρώτο σταθμό το κέντρο προσφύγων”».

45711405 DEE3 4431 BB69 D952CB4B0C35
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα που φαίνεται να έγινε με την «βοήθεια» της τουρκικής πρεσβείας!

Για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Κανελλοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα λαδωμένα ρεπορτάζ για την καλή Τουρκία

Στο ίδιο μήκος κύματος, το πληρωμένο ρεπορτάζ των New York Times, της εφημερίδας που στήριξε με νύχια και με δόντια τον Τζο Μπάιντεν. Μάλιστα οι τούρκοι δεν αλλάζουν ούτε ρεπερτόριο. Χρησιμοποιούνται ακριβώς την ίδια προπαγάνδα!

Γράφει λοιπόν το άρθρο : Η παρέμβαση της Τουρκίας στη Συρία επικρίθηκε ευρέως πριν από τρία χρόνια. Σήμερα όμως, οι τουρκικές δυνάμεις είναι οι μόνες που στέκονται ανάμεσα σε 5 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες και της πιθανής σφαγής τους στα χέρια των δυνάμεων του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και των Ρώσων συμμάχων του (!!)

Η ίδια άθλια προπαγάνδα που χρησιμοποιούσε η Τουρκία επί εποχής Ομπάμα – Κλίντον!

Το σχόλιο από τα τούρκικα νέα είναι ενδεικτικό : Δεν ξέρουμε αν το άρθρο οφείλεται σε τυφλό αντιρωσισμό ή αν μεσολάβησε και κανένα δολάριο… Διότι σε ΚΑΜΙΑ από τις περιοχές που απελευθέρωσε ο συριακός στρατός δεν υπήρξαν σφαγές και λεηλασίες. Αντίθετα στο Άφριν που βρίσκεται ο Τούρκος εισβολέας οι λεηλασίες συνεχίζονται. Και να μην ξεχάσουμε πως όταν η ΙΣΙΣ βρισκόταν στο Χαλέπι, βιομηχανικός εξοπλισμός της περιοχής, αρπάζονταν και μεταφερόταν στην Τουρκία…

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.