Βρετανία-Κορονοϊός: Αναπτύσσουν εμβόλιο για καθολική χρήση – Μπορεί να νικήσει όλες τις μεταλλάξεις του ιού

Διαθέσιμο σε περίπου έναν χρόνο πιθανολογείται πως θα είναι ένα εμβόλιο για καθολική χρήση, το οποίο θα μπορεί να νικήσει όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες. Το εμβόλιο αυτό θα στοχεύει στον πυρήνα του ιού αντί στην πρωτεΐνη-ακίδα. Οι Βρετανοί επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ, όπως δημοσιεύει η Telegraph, αναπτύσσουν ένα “καθολικό” εμβόλιο κατά του κορονοϊού το οποίο, αν είναι επιτυχές, θα μπορούσε να σταματήσει την ανάγκη για την τροποποίηση των υπαρχόντων εμβολίων καθώς ο ιός μεταλλάσσεται.

Τα υπάρχοντα εμβόλια, όπως της Pfizer και της AstraZeneca, στοχεύουν στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού, αλλά η αποτελεσματικότητά τους αναμένεται να μειωθεί καθώς μεταλλάσσεται το στέλεχος του ιού. Ήδη υπάρχουν στοιχεία ότι δεν προστατεύουν τόσο καλά εναντίον μεταλλάξεων που περιέχουν το “E484K”, όπως αυτές που κυκλοφορούν ευρέως στην Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Το νέο “καθολικό” εμβόλιο στοχεύει πρωτεΐνες που βρίσκονται στον πυρήνα του ιού και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μεταλλαχθούν, κάτι που σημαίνει ότι θα προστατεύει απ’ όλες τις τρέχουσες μεταλλάξεις και θα θα έχει θεωρητικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πηγή: Telegraph

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.