Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Χάρβαρντ: Οι μεταλλάξεις απειλούν την επίτευξη της ανοσίας

Της Δήμητρας Πανανού,

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εξαιτίας των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2, που δείχνουν να εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς.

Οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τη βρετανική και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, τονίζοντας ότι τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν τον πληθυσμό. Ωστόσο, εκφράζουν την ανησυχία τους για περισσότερες παραλλαγές που θα έρθουν και ενδεχομένως κάποιες να μην καλύπτονται από την ανοσία.

Ο δρ Μάικλ Μίνα, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μιλώντας στη Realnews, εξηγεί ότι “θα ήμασταν αφελείς αν πιστεύαμε ότι ο ιός δεν θα έβρισκε τρόπο να βελτιωθεί. Οι μεταλλάξεις είναι αναμενόμενες. Ελπίζουμε ο ιός να συνεχίσει να μεταλλάσσεται με τρόπους που μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να προβλέψουμε”, σημειώνει.

Οι παραλλαγές που έχουν ήδη εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική, όπως υποστηρίζει, δεν είναι αυτές καθαυτές ανησυχητικές.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.