Ινδία: Κατέρρευσε τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων – Φόβοι για πολλούς νεκρούς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Φόβος και αγωνία μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα των Ιμαλαΐων μέσα σε φράγμα νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Ινδία. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν πλημμύρες που οδήγησαν στην εκκένωση χωριών κατά μήκος του ποταμού ενώ έως 150 άνθρωποι εκφράζεται ανησυχία ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα», όμως εκφράζονται φόβοι ότι 100 έως 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταραχάντ, όπου έλαβε χώρα το συμβάν. Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού.

«Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς», είπε τηλεφωνικά στο Reuters ο Σαντζάι Σινγκ Ράνα, ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι. «Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς». Ντόπιοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά άνθρωποι που εργάζονται σε γειτονικό υδροηλεκτρικό σταθμό, καθώς και χωρικοί που έψαχναν για καυσόξυλα ή έβοσκαν τα κοπάδια τους κοντά στον ποταμό, είπε ο Ράνα. «Δεν έχουμε ιδέα πόσοι άνθρωποι αγνοοούνται», πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.